Who's Online

В момента има 6 посетителя в сайта

facebook rss youtube 

tel

Какво означава Ронин?

ronin

Какво означава ронин?


Ронин най-просто казано означава самурай без господар. Но може да се разгледа и в доста по-дълбок смисъл. Най- малко в две посоки - положителна и отрицателна, тъмна и светла. Като двете страни на монетата , като инг и янг, като това дали ще се откажеш или ще се бориш . . .


Едното значение на ронин - В древна Япония странстващите самураи, загубили своя господар, били наричани така. Не че самураят не обича свободата и доброволно се поставя в подчинение. Той търси господар, вътре в себе си.
„ ГОСПОДАР” е метафора.
Господарят - това са нашите идеи, блянове, мечти, нашият път в живота. И всеки път, когато ги загубим или отчаяни се откажем да ги следваме, оставаме без цел и посока, реещи се в хаоса.


Всеки от нас (би трябвало да) има свой собствен ГОСПОДАР. Уникален, неповторим. И когато се откаже от него или го предаде, се превръща в Ронин – странстващ самурай.
И започват оправданията. За обстоятелствата ...Обстоятелствата се създават от ХОРА. Но обстоятелствата се променят също от ХОРА. Всеки сам избира да следва уверено своя път, въпреки трудностите. Или да бъде РОНИН ...

И стигаме до другото значение на ронин.
РОНИН е да падаш седем пъти да ставаш осем. Всеки трябва да мине през ронин за да успее, в каквото и да е. Докато вършиш нещата за някой друг, а не - за себе си, няма как да постигнеш нещо голямо. Когато започваш нещо ново и напред е неизвестно, от сегашните ти действия зависи всичко. Това е ронин. Ронин е пътя към свободата. Когато си ронин сам избираш дали това да е най-трудният момент в живота ти или да стане най-щастливият.

 
Home