Who's Online

В момента има 7 посетителя в сайта

facebook rss youtube 

tel

Бушидо


Пътят до черния пояс(колан) в карате

 

Пътят до черния пояс (колан) в карате

 

black-belt-old

 

Завръзването на колана е ритуал. Когато преди тренировка обличаш своето карате ги и завръзваш колана си, възелът попада точно върху точката хара. Тази точка в будизма е енергиен център, а и се приема като центъра на тежестта на човешкото тяло. Когато затягаш възела и се концентрираш върху него, символично свързваш тялото и ума си.

 

 

продължава> [Пътят до черния пояс(колан) в карате]
 
Бушидо (пътят на воина)

Бушидо (пътят на воина)

BushidoБушидо (пътят на воина) крие корените си в конфуцианството, учението на древнокитайския философ Конфуций. Буквалният превод на бушидо е: („буши“ — воин, самурай; „до“ — път, учение, способ, средство). „До” означава също – дълг, морал.

Бушидо е най-важната част от карате. Не трябва да си задължително състезател. Не всеки ще се занимава цял живот с карате. Това, което остава с теб завинаги не са техниките, които учиш, а - бушидо. Това е неписан кодекс на самураите (бойците), норми на поведение в доджото и в живота.

продължава> [Бушидо (пътят на воина)]
 
Какво е "УС" ?

Карате традицияКакво е УС в бойното изкуство и живота  ?

УС е Уважение , търпение , респект и воля.

Уважение към себе си , раздавайки се до край във всяка тренировка до състояние, в което смяташ, че не можеш повече. Тогава започва истинската тренировка в борбата със самия себе си, със собствените ти страхове и съмнения .

продължава> [Какво е "УС" ?]
 


Home