Who's Online

В момента има 15 посетителя в сайта

facebook rss youtube 

tel

Да победиш - Карате

karatewiner

Карате за деца Спорт за победители

Децата в карате трябва да се възпитават като победители!

Първото и най-важно нещо е да искаш да си победител. Ама наистина да го искаш. Да го жадуваш, да гориш.  Да се събуждаш с тази мисъл, тя да те следва през целия ти ден, да заспиваш с нея и да я сънуваш. Трябва да мечтаеш за целта си, да си я представяш. Да усещаш какво е чувството да си първи.

Сега идва моментът за действие! Победата е за този, който я иска повече. Нужно е да тренираш неуморно, с търпение и непримиримост. Дисциплина, постоянство и трудолюбие, това са нещата, които трябва да следваш по пътя към победата. Много хора казват, че искат да са шампиони, но колко от тях тренират като такива?

Трябва да се раздаваш докрай на всяка тренировка , да не забравяш какво искаш. Уменията ти в момента са резултат от досегашните ти действия и мисли, уменията и знанията ти в бъдеще зависят от действията ти в момента, така че няма за кога да се мотаеш. Трябва да си тренирал така, че да вярваш ,че заслужаваш първото място повече от всеки друг.

Страх, съмнения, притеснение, срам, вина и гняв... тези чувства са за губещите. Вълнение, радост, любов и щастие са чувствата на победителя. Вярвай в себе си. Мисли като „аз не мога”  никога не трябва да ти минават през главата. Защото като мислиш, че не можеш да направиш нещо, наистина няма да можеш. Фокусирай се върху това да се научиш.”Независимо дали мислиш, че можеш или ,че не можеш, и в двата случая си прав.” (Хенри Форд)

Не съм разтегнат, бавен съм, нисък, висок, дебел, слаб: Това са оправдания, които те отдалечават от целта. Какво от това?! Всеки световен шампион е тръгнал от някъде. Нещата зависят изцяло от теб. Не бъди на автопилот, действай! Радвай се и на малките успехи, които постигаш. Тренирай за себе си, а не - срещу другите. Не е нужно да виждаш целия път до победата. Направи първата крачка, след това втората и така нататък. Нещата ще се наредят.

Психиката те прави победител. Може да имаш най-добрата техника, но ако нямаш сърце, не става. Както казва моят сенсей: „Не убива мечът, а сърцето.” Ако си страхливец, и най-острия меч да ти дадат, ти пак ще си страхливец.

Some guys play with their head. That’s O.K. You’ve got to be smart to be number one in any business. But more importantly, you’ve got to play with your heart, with every fiber of your body. (Vince Lombardi)

„Някои хора играят с главата си. Това е O.K. Трябва да бъдеш умен, за да си номер едно, с каквото и да се занимаваш. Но по-важното е  да играеш със сърцето си, с всяка фибра на тялото си. (Винс Ломбарди)

Winning is not a sometime thing; it’s an all the time thing. You don’t win once in a while; you don’t do things right once in a while; you do them right all the time. Winning is a habit. Unfortunately, so is losing. (Vince Lombardi)

 
Home