Who's Online

В момента има 9 посетителя в сайта

facebook rss youtube 

tel

Карате - здраве за нашите деца

Карате - здраве за нашите деца    Движението и спортът са важни, но за съжаление все по-често са пренебрегвани поради липсата на време и наличието на куп удобства. Часовете, прекарани в седнало положение, в затворени пространства, пред компютъра или телевизионния екран, водят до натрупване на неизразходвана физическа енергия, а оттам – до раздразнителност, болки в гърба и хронична умора.

    Децата инстинктивно се опитват да изразходят тази енергия, готови буйно да прескочат всичко, което ги възспира – движението за тях е жизнено необходимо.

    Дори един час активно физическо натоварване на ден е достатъчен за подобряване на общия тонус на организма. Тялото става по-издръжливо и гъвкаво, движенията – по-координирани и прецизни. Повишава се увереността и концентрацията. Укрепва имунната система.

    Карате е прекрасно съчетание от движение и древна източна философия, развиващо едновременно тялото и духа. За децата това означава повече сила, бързина и ловкост, повече увереност, смелост и решителност.

    Карате за деца учи на дисциплина по най-приятния за децата начин, а именно - чрез игра. Правилата и взаимното уважение важат за всички. Ето защо тук децата намират и добри приятели.

    Положителното влияние на карате е многостранно. Децата са по-здрави и издръжливи, по-съсредоточени и целеустремени. Така те по-бързо изпълняват училищните задължения, по-лесно се справят с трудностите и се радват на все повече похвали от своите родители, учители и дори от своите приятели. По този начин Карате спомага за развитието на една стабилна и уверена личност. Всичко това е съчетано с много радост, игри и усмивки.

 
Home