Who's Online

В момента има 11 посетителя в сайта

facebook rss youtube 

tel

Карате История


История на Kарате-до

karate istoriaИстория на Kарате-до

 

Карате се заражда в Окинава (остров в Япония), като смесица между местното бойно изкуство и някои китайски стилове. По това време китайското влияние на острова е силно разпространено и то – в различни сфери: култура, образование, изкуство на боя, религия.

продължава> [История на Kарате-до]
 
Годжу рю Карате-до

Годжу рю Карате-до


Chojun-Miyagi

Стилът Годжу рю е създаден от Чоджун Мияги (1888-1953). Смята се за един от най-добрите майстори в Окинава, обучавал няколко поколения каратеки. Едни от най-добрите ученици на Мияги са Сейко Хига и Гоген Ямагучи –Котката.

В знак на благодарност, че е спасил сина му от удавяне, Канрио Хиагонна става учител на Мияги. Фамилията Хиагонна е известна и до днес, с името на Морио Хиагонна, който продължава да развива традициите на годжу рю.

продължава> [Годжу рю Карате-до]
 
Гоген Ямагучи-Котката

Годжу рю Карате-доГоген Ямагучи-Котката

 

Ямагучи е роден през 1909 година в Япония. Ученик е на Чоджун Мияги. Шиханът му дава името Гоген, което означава – тъмна сила.

Наричат го котката заради начинът, по който се движи – като котка, “котешката” му позиция по време на спаринг, плавните отдръпвания и дългата му коса. Стилът годжу рю се развива в Япония, благодарение на Ямагучи.

продължава> [Гоген Ямагучи-Котката]
 


Home