Who's Online

В момента има 3 посетителя в сайта

facebook rss youtube 

tel

Карате и Хранене


Хранителни добавки

 Хранителни добавки  

Със здравите тренировки се увеличава нуждата на организма от различни минерали, соли, витамини и други хранителни вещества. Проблемът е, че е много трудно ако не и невъзможно да си набавим всичко необходимо. Да направим менюто си така разнообразно, че да имаме достатъчно протеини, калций, магнезий, витамини и така нататък.

продължава> [Хранителни добавки]
 
Метаболизъм Формула

Метаболизъм Формула

(обмяна на веществата)

Метаболизъм e процес на обмяна на веществата в организмите, които осигуряват техния растеж, развитие, действие и живот като цяло. В организма постоянно се изразходва енергия, независимо дали по време на умствена и физическа работа, или по време на пълен покой. Тази енергия се измерва в калории.

продължава> [Метаболизъм Формула]
 
Белтъчини, въглехидрати, мазнини

Белтъчини, въглехидрати, мазнини

Въглехидрати

Въглехидратите са основната енергия в организмите и основният източник на енергия за клетъчния метаболизъм. Те са два вида  „бързи” и „бавни”.

продължава> [Белтъчини, въглехидрати, мазнини]
 
Възстановяване след тренировка по Карате

Възстановяване след тренировка по Карате


 възтановяване след тренировка Възстановяването след тренировка е важно, за да може да се радваме на тонуса от спорта и да сме отпочинали, свежи и пълни с енергия за следващата тренировка, а и в свободното си време.

Как да възстановявам след тренировка по Карате?

продължава> [Възстановяване след тренировка по Карате]
 
Вода и Спорт (Карате)

Водата и Спорт (Карате)


 Вода и тренировка Около 75 % от човешкия организъм е вода. Тя играе огромна роля във всички процеси, които се извършват в тялото. Недостатъчният прием на вода води до обезводняване на организма.

Пиенето на вода от спортуващите карате е особено важно! Ако не се приема достатъчно вода преди, по време и след тренировка, това може да доведе до дехидратация, намаляване на силата и издръжливостта.

продължава> [Вода и Спорт (Карате)]
 


Home